Zandvoortse kandidaten voor de provincie

Aan de Provinciale Statenverkiezingen van Noord-Holland doen 23 partijen mee. Een aantal daarvan hebben Zandvoortse kandidaten op de kieslijst staan. 

Zo staan er op de kieslijst van PVV Noord-Holland 3 Zandvoortse kandidaten: #1 Marco Deen, #3 Ronald van Tiggelen en #7 Rhea Hazenberg. De eerste twee zijn tevens raadslid voor PVV Zandvoort. Voor Code Oranje staat op #2 Mirko Gerrits, die in Zandvoort fractievoorzitter is van partij ZEE.

Waar bovenstaande kandidaten een reële kans hebben om verkozen te worden, is dat voor onderstaande kandidaten wat minder voor de hand liggend:

Voor de nieuwe partij BBB staat op #7 Arie Griffioen, die kort op de lijst heeft gestaan van partij ZEE. Griffioen staat daarnaast ook op #11 voor de Eerste Kamer. Omdat BBB landelijk gezien een flinke opkomst lijkt te gaan maken, is de kans dat hij in de Eerste Kamer komt wellicht groter.

Voor FvD wordt #11 bezet door J.F. Knoop en op de kieslijst van VVD staat op #15 Talitha Duijn. Voor D66 staat Mare Cakiroglu op #25 en voor CDA is Gert Jan Bluijs, huidig wethouder in Zandvoort, lijstduwer op #30.

Benieuwd waar de partijen voor staan? Ga dan naar de website van de provincie partijnamen voor meer informatie. Of vul hier de online stemhulp in.

Deel dit:

Een samenwerking van


© Zandvoort Kiest. All rights reserved.
Realisatie website:  Duijff Media.