Provincie Noord-Holland lanceert stemhulp ‘MijnStem’

Op 15 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Om inzichtelijk te krijgen welke politieke partij het beste aansluit bij wat u belangrijk vindt, heeft commissaris van de Koning Arthur van Dijk donderdag in het provinciehuis te Haarlem de stemhulp MijnStem gelanceerd.

Aan de hand van 24 stellingen, geven mensen aan hoe belangrijk ze een onderwerp vinden of juist niet. Vervolgens zien zij in hoeverre hun standpunten aansluiten bij die van de politieke partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen 2023.

Partijen

In totaal doen 23 partijen in Noord-Holland mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Daarvan zijn 13 partijen nu vertegenwoordigd in Provinciale Staten van Noord-Holland: GroenLinks, VVD, D66, PvdA, JA21, CDA, Forum voor Democratie, Partij voor de Dieren, PVV, SP, ChristenUnie, Denk en Namens Noord-Hollanders. Bij de aankomende verkiezingen kunnen inwoners ook stemmen voor BVNL, 50Plus, Volt, Onafhankelijke politiek NH, BBB, AWP voor water, klimaat en natuur, Nederland met een plan, Code Oranje, Piratenpartij en Jezus Leeft. Kijk op www.noord-holland.nl/verkiezingen.

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk: “Deze verkiezingen zijn misschien wel belangrijker dan ooit. De media staan vol met actuele vraagstukken waar de provincie bij betrokken is. Ook de gesprekken thuis aan de keukentafel gaan er vaak over. Kortom, er valt iets te kiezen! Iedereen die meer wil weten over hoe de verschillende Noord-Hollandse politieke partijen over deze onderwerpen denken raad ik aan om MijnStem in te vullen.”

MijnStem is te vinden op www.noord-holland.nl/verkiezingen.

Deel dit:

Een samenwerking van


© Zandvoort Kiest. All rights reserved.
Realisatie website:  Duijff Media.