Nieuwe lijsttrekker GBZ is jong en veelzijdig

Met het officieel vaststellen van de kieslijst is de vraag of de machtswisseling bij Gemeente Belangen Zandvoort (GBZ) rechtmatig is geweest, ingehaald door de actualiteit en lijkt het conflict binnen de partij teruggebracht tot een achterhoedegevecht. GBZ doet gewoon mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en lijsttrekker is de pas 22-jarige dorpsgenoot Jordi Valies.

Valies heeft al van jongs af aan een bovengemiddelde belangstelling voor politiek. Omstreeks 2015 was hij als puber betrokken bij een denktank in aanloop naar de oprichting van Forum voor Democratie. “Tja, dat zou ik een jeugdzonde willen noemen. Ik was vooral geïnteresseerd in de debatclubjes en de gezellige schaakclub… Toen Baudet zijn ware aard liet zien, was ik daar snel van genezen”, aldus Valies die vier jaar geleden als nummer vijf voor GBZ op de kandidatenlijst stond.

Jordi Valies heeft een druk bestaan en een buitengewoon brede belangstelling. Hij schaakt op hoog niveau, maakt muziek, schrijft poëzie (vooral voor zijn vriendin), schreef columns voor Metro over het vraagstuk in hoeverre geld gelukkig maakt, vindt zichzelf een verdienstelijk landschapsschilder, leest graag en veel over astronomie en wetenschap, heeft een voorkeur voor zware speciaalbiertjes, keepte bij SV Zandvoort en speelt basketbal.

Daarnaast heeft hij sinds zijn veertiende een eigen bedrijfje waarmee hij websites bouwt voor lokale ondernemers en kleine zelfstandigen. Tussen de bedrijven door heeft hij zich de afgelopen jaren als vrijwilliger bij Pluspunt ingezet voor onder meer ouderen met technische en/of digitale problemen. Hij studeerde communicatie, multimedia en informatica in Amsterdam en werkt momenteel full time als webeditor voor een snelgroeiend financieel techbedrijf.

De bestuurservaring van Jordi beperkt zich tot die van secretaris bij de schaakclub. Is dat niet een beetje mager? “Zeker en daar ben ik me terdege van bewust. Als ik in de raad gekozen wordt, zal ik niet schromen om veel te vragen en gelukkig kan ik terugvallen op een aantal ervaren partijgenoten, waaronder oud-wethouder Michel Demmers.”

Vanwege het late tijdstip dat de partij zich voor de verkiezingen heeft aangemeld, wordt er nu koortsachtig aan de voorbereidingen gewerkt; er werd snel een nieuw fris logo ontworpen, de facebookpagina is opgeschoond, het raamwerk van de nieuwe website staat net online en deze week zal ook het programma worden gepresenteerd. Wil hij daar al iets over kwijt? “Uitgangspunt zijn de principes en waarden waar GBZ altijd voor heeft gestaan, maar er komt wel degelijk een nieuw verkiezingsprogramma met wat andere accenten. We zullen bijvoorbeeld nadrukkelijker opkomen voor de Zandvoortse middenstand. Zo gaat David Heidebrink, de nummer twee op onze lijst in gesprek met ondernemers om in kaart te brengen wat er leeft.”

Thans is GBZ onderdeel van een coalitie die het liefst nog vier jaar doorgaat. Blijft dat zo? “Daar ga ik niet op vooruitlopen, laten we eerst de verkiezingsuitslag afwachten”, aldus Jordi Valies die zich vanwege zijn multimediale achtergrond in aanloop naar de verkiezingen persoonlijk met het opzetten van een sociale mediacampagne gaat bemoeien.

Deel dit:

Een samenwerking van


© Zandvoort Kiest. All rights reserved.
Realisatie website:  Duijff Media.