Deelname Jong Zandvoort toch bevestigd na fout gemeente

De nieuwe lokale partij Jong Zandvoort mag officieel deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Dat bevestigt de partij middels een persbericht. Het was voor de partij van Jerry Kramer en Kim Göransson nog lang onzeker of zij daadwerkelijk verkiesbaar zouden zijn. Tijdens het proces van registratie zouden er vanuit de gemeente fouten zijn gemaakt.

“Wij hadden ons ruim voor de uiterste datum aangemeld en hebben erop aangedrongen om snel een besluit te nemen”, zegt de partij. Jong Zandvoort dacht dat na de bevestiging van het stembureau alles voor elkaar zou zijn. Maar de gemeente vergat om de deelname ook officieel te publiceren in het gemeenteblad.

“Uiteindelijk is het besluit pas na de uiterste datum gepubliceerd. Wij konden vanaf dat moment niets meer wijzigen. Voor ons is toen een spannende periode ingegaan”, aldus Jong Zandvoort. De landelijke partij JONG  had zich namelijk ook gemeld voor eventuele deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zandvoort. Als dat door zou zijn gegaan mocht Jong Zandvoort niet onder die naam verder en zou deelname nog onzekerder worden. Bovendien was de datum om je naam te wijzigen inmiddels al verstreken.

“Wij hebben hierna met de burgemeester en de verantwoordelijk ambtenaar om tafel gezeten. Zij hebben aangegeven dat zij een fout gemaakt hadden.” Jong Zandvoort heeft gevraagd om een advocaat op de zaak te zetten. Uiteindelijk is er geen hoger beroep tegen de deelname van de partij binnengekomen. Dat betekent dat Jong Zandvoort ‘gewoon’ mag meedoen in maart.

Deel dit:

Een samenwerking van


© Zandvoort Kiest. All rights reserved.
Realisatie website:  Duijff Media.