Coalitieprogramma ondertekend

Woensdagavond is in de raadzaal tijdens een korte ingetogen ceremonie door de fractieleiders van Jong Zandvoort, CDA, OPZ en VVD het coalitieprogramma ‘Voor Zandvoort’ ondertekend. Voor Kevin Stephan van het CDA en Belinda Göransson van OPZ was het hun eerste optreden als fractieleider, omdat Gert-Jan Bluijs en Peter Kramer de functie van wethouder gaan vervullen.

Jerry Kramer hield als leider van de grootste partij Jong Zandvoort een inleidend praatje over de totstandkoming van het programma. Hij schetste hoe er de afgelopen maanden geluisterd is naar standpunten van alle politieke partijen, organisaties van belanghebbenden en gaf een toelichting op de keuze voor Jeroen Nobel als formateur.

Het coalitieprogramma bestaat uit twaalf heldere hoofdstukken, waarin per thema fraaie ambities zijn geformuleerd. Bovenaan prijkt het verlangen naar een ‘nieuwe bestuurscultuur’. Dat zal nog niet meevallen, want een cultuur is per definitie een diepgeworteld geheel van gekoesterde normen, waarden en tradities… Of de nieuwe gemeenteraad daar zomaar afstand van wil doen, moet blijken.

Het succes van de overige ambities en speerpunten in het coalitieprogramma valt of staat met de slagvaardigheid van het nieuwe college. De vier beoogde wethouders Martijn Hendriks (Jong), Gert-Jan Bluijs (CDA), Peter Kramer (OPZ) en Lars Carree (VVD) zijn echter formeel in afwachting van een verklaring van goed gedrag en waren daarom niet aanwezig bij de plechtigheid.

Volgens Jerry Kramer is er inmiddels overeenstemming over de portefeuilleverdeling, maar zal deze pas op z’n vroegst in de loop van volgende week bekend worden gemaakt. De installatie van de nieuwe wethouders staat gepland tijdens een ingelaste raadsvergadering op dinsdag 21 juni. Het volledige raadsprogramma is hier te raadplegen.

Foto: Zandvoortfoto.nl
Deel dit:

Een samenwerking van


© Zandvoort Kiest. All rights reserved.
Realisatie website:  Duijff Media.