Aardverschuiving: Jong Zandvoort de grootste, D66 verliest flink

Politiek Zandvoort heeft woensdag avond een heuze aardverschuiving meegemaakt. Bij de uitslagenavond van gemeenteraadsverkiezingen 2022 werd duidelijk dat de nieuwkomer Jong Zandvoort de grootste partij met 3 zetels is. Gevolgd door het CDA en Ouderenpartij Zandvoort (OPZ). D66 verliest 2 zetels en komt op 1.
Het was de hele avond zeer spannend, Theater de Krocht was goed gevuld met publiek. Tegen half tien kwamen de eerste stemmen binnen van drie stembureaus. Voornamelijk van de maandag en dinsdag, die stemmen werden al vanaf woensdagmiddag 16.00u geteld.
Tweede nieuwkomer met jongste lijsttrekker Mirko Gerrits, Zandvoort Echt Een (ZEE) behaalde net als PvdA en GL 1 zetel. GBZ valt net buiten de boot. PVV blijft stabiel met 2 zetels in de raad. Ook de VVD van Sven Drommel komt op 2 zetels. De opkomst is zo’n 3 procent lager dan in 2018 (56,8 > 53,8%)
Belangrijke notitie is dat deze uitslag voorlopig is. Er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden. Maandag 21 maart worden de uitslagen officieel vastgesteld.
De volledige uitslagenavond werd gelivestreamd bij Zandvoort Kiest en was te beluisteren bij ZFM Radio.
Deel dit:

Een samenwerking van


© Zandvoort Kiest. All rights reserved.
Realisatie website:  Duijff Media.