Jong Zandvoort wil meer kwaliteit

“Kwaliteit van bestuur, kwaliteit van wonen, kwaliteit van de openbare ruimte, kwaliteit van ondernemen en kwaliteit van de dienstverlening.” Dat is wat Jong Zandvoort wil. Maandagochtend brachten ze, drie weken voor de verkiezingen, hun partijprogramma naar buiten. Met kwaliteit dus als ‘toverwoord’ en de focus op dat Zandvoort weer een ‘bruisende badplaats’ zou moeten worden. Lees hier een aantal opvallende punten uit hun programma.

Wonen
Volkshuisvesting is net als bij veel andere partijen in Zandvoort ook voor Jong Zandvoort een hot item. Jong Zandvoort wil dat er flink geinvesteerd gaat worden in zogehete prefab-units. Dit zijn tijdelijke woningen die kant en klaar kunnen worden neergezet, op bijvoorbeeld een braakliggend terrein. Ook wil de partij een stop op de verkoop van sociale huurwoningen, zolang er geen nieuwe woningen bijkomen en daarbij een algehele zelfbewoningsplicht invoeren.

Feestweek
De nieuwe lokale partij wil in het kader van evenementen een feestweek organiseren. Dat zou jaarlijks gaan om een week gevuld met ‘kortebaandraverij, kermis en muziek’. Ook wil Jong Zandvoort meer durfsporten en de Formule E naar Zandvoort halen. Voor de jeugd zou het schoolzwemmen terug moeten keren. Een buurthuis voor alle jongeren staat verder op het verlanglijstje. Over het algemeen wil Jong Zandvoort meer aandacht voor de jongeren van wie de ontwikkeling sinds de coronacrisis ‘is stilgezet’.

Parkeren
Jong Zandvoort schrijft verder in hun programma het aantal parkeerplekken te willen uitbreiden de komende periode. Ook houden zij de optie voor de realisatie van een nieuwe parkeergarage open. Het onlangs aangenomen parkeerbeleid zou moeten worden open gebroken op het punt van de burgerparticipatie. “De ‘vergunningproef’ die vorig jaar is gehouden werd door de inwoners van Zandvoort grotendeels positief ervaren. Jong Zandvoort wil graag middels een nieuwe enquête kijken waar dit vergunningenbeleid nog op kan worden aangepast.”

Deel dit:

Een samenwerking van


© Zandvoort Kiest. All rights reserved.
Realisatie website:  Duijff Media.